top of page
Vyhledat

O důležité body zabojují před kamerami ČT sport Plus Lovosice se Zubřím. Brno se porve o třetí místo

Po reprezentační přestávce se znovu rozjíždí kolotoč nejvyšší soutěže mužů. Všechny zápasy 11. kola jsou na programu o víkendu. Sobotní souboj mezi Lovosicemi a Zubřím odvysílá přímým přenosem stanice ČT sport Plus od 17 hodin. Ve stejný čas startuje také utkání Nového Veselí s Karvinou. O půl hodiny později vypukne šlágr kola, brněnský Kénik vyzve pražskou Duklu a v 19:00 bude chtít Kopřivnice potvrdit roli favorita v utkání proti Strakonicím. V neděli dopoledne se o důležité body střetnou Hranice s Maloměřicemi a od 17 hodin přivítá na své palubovce Frýdek-Místek hráče z Jičína. Volný los má Talent Plzeň.

Repríza loňského souboje o bronz

Poražení semifinalisté z posledního play-off znovu poměří síly a fanoušci házené nebudou díky stanici ČT sport Plus o tuto atraktivní podívanou ochuzeni. V květnu se radovaly z bronzových medailí Lovosice, když zvítězily v poměru 3:0 na zápasy. Obě mužstva se ale v aktuálním ročníku rozjíždějí pomaleji a nachází se v klidném středu tabulky, konkrétně na sedmém a osmém místě.

V předešlém kole Severočeši padli na půdě Karviné a nyní si v domácím prostředí chtějí spravit chuť. Valaši si naopak poradili s Hranicemi a v tabulce se odpoutali od konkurentů z Jičína a Nového Veselí. Jan Kupa z Lovosic vede tabulku střelců Chance Extraligy s 59 brankami. Ve stejných barvách se daří i Marku Hniďákovi, který má na svém kontě pouze o sedm tref méně. Na druhé straně nelze přehlédnout výkony Oliwiera Kaminského a Matěje Havrana.

Předzápasové ohlasy:

Roman Jelínek, trenér HK FCC Město Lovosice: „Věřím, že nám reprezentační pauza pomohla. Trochu jsme zregenerovali a vyčistili si hlavu. Teď už se zase plně soustředíme na další utkání. Zubří je mladý ambiciózní tým plný talentovaných hráčů, kteří se chtějí ukázat. Musíme být plně koncentrovaní od první minuty a být trpěliví a disciplinovaní. Věřím, že kluci mají po pauze opět obrovskou chuť do házené a užijeme si další utkání ve skvělé atmosféře domácí haly se ziskem dvou bodů.“

Bohdan Mizera, křídlo HK FCC Město Lovosice: „V souboji se Zubřím budeme hodně potřebovat podporu našich fanoušků. Očekávám velmi těžké a vyrovnané utkání. My i Zubří máme hodně mladý tým, takže zápas slibuje vysoké tempo. Z naší strany musíme podat koncentrovaný výkon a splnit vše, co si před zápasem řekneme. Když se nám to povede, věřím, že si do tabulky připíšeme důležité body.“

Peter Dávid, trenér HC ROBE Zubří: „Čeká nás dlouhá cesta do Lovosic. Lovosice se stejně jako my zatím trápí se zraněnými. Uvidíme, v jaké sestavě nastoupí. Je nám jasná výhoda domácího prostředí, přesto chceme uspět.”

Jakub Cibulec, křídlo HC ROBE Zubří: „Do Lovosic jedeme s jasným cílem, a to je přivézt domů dva body. Nic jiného nás nezajímá. Nečeká nás nic lehkého, ale věřím, že zvítězíme, když splníme všechny pokyny.“

Baník cítí šanci dotáhnout se na Plzeň

Slezané zatím prohráli v dosavadním průběhu soutěže jediné utkání, a to se svým velkým rivalem z Plzně. Karviná ztrácí na Západočechy tři body, ale má jedno utkání k dobru. Talent nyní bude mít volný los a pokud Baník uspěje na hřišti Nového Veselí, jeho bodové manko se vůči Plzni sníží na jediný bod. Sokolu se nyní sice nedaří, ale naposledy vstal z mrtvých na palubovce Jičína, kde nakonec vybojoval bod za remízu.

Nové Veselí potřebuje nutně zabrat, jelikož už ztrácí tři body na postupovou osmičku. Proti Baníku ale nebodovalo v šesti po sobě jdoucích vzájemných duelech. Karviná si bude muset dát pozor na Jakuba Flajsara, který nastřílel už 48 gólů. Slezané se opírají hlavně o výkony Denise Harabiše a Dominika Soláka, kteří dohromady zaznamenali 83 tref. Vzadu by měl všechno jistit Petr Mokroš.

Předzápasové ohlasy:

Jan Běloch, hlavní trenér TJ Sokol Nové Veselí: „V dalším domácím zápase nás čeká celek Karviné, který je v současné době jeden ze dvou nejsilnějších týmů v Chance Extralize. Hrají velmi dobrou házenou, teď dokázali vyhrát v Českém poháru těžký zápas po velmi kvalitním výkonu. Pro nás je to výzva, abychom se soupeři dokázali postavit a podali dobrý výkon před domácím publikem. Musíme bojovat o každý míč, porvat se o co nejlepší výsledek a Karviné ten zápas co nejvíce znepříjemnit, dostat je pod tlak. Společně s diváky chceme vytvořit takovou atmosféru, abychom dokázali podat výkon na hranici našich možností, protože to je jediná šance, jak v tomto zápase můžeme uspět.“

Brno s Duklou zabojují o třetí místo

Celek z Králova Pole po prohře s Karvinou znovu najel na vítěznou vlnu. Dukle zase nechybělo moc, aby před reprezentační pauzou obrala o body mistrovskou Plzeň. Oba celky se střetly na jaře jako poražení čtvrtfinalisté v souboji o 5. – 8. místo, kde vyšli vítězně se dvěma hubenými výhrami Pražané.

Dobrou zprávou pro Kénik je, že se střelecky chytil Martin Kocich. Nejlepším střelcem Brna je však Luka Vukićević s 53 brankami. Dukla se může spolehnout především na Jiřího Dokoupila či Jakuba Svitáka, kteří zařídili už 84 branek svého týmu. Výborné statistiky má také zkušený brankář Tomáš Petržala. Kdo nakonec ovládne šlágr jedenáctého kola a odejde z palubovky vítězně?

Předzápasové ohlasy:

Pavel Hladík, trenér SKKP Handball Brno: „Čeká nás velký zápas. Utkaní o třetí místo nehrajete každý den a my se připravujeme tak, abychom uspěli. Věřím, že nám v tomto důležitém zápase pomůžou i naši fanoušci a společně se nám podaří třetí místo urvat pro Brno.“

Jan Zahradníček, pravé křídlo SKKP Handball Brno: „Čeká nás velmi těžký zápas proti pražské Dukle, která se v probíhající sezoně prezentuje rychlou házenou, ale když spojíme fungující útok a obranu ve spolupráci s gólmany, měli bychom uspět. Chceme pokračovat na vítězné vlně. Doufám, že nám naši fanoušci vytvoří skvělou atmosféru a body zůstanou doma.“

Michal Tonar, trenér HC Dukla Praha: „Po reprezentační pauze nás čeká náročný listopadový program. Začínáme v Brně. Soupeř má plno individualit, ale věřím v naši týmovou sílu. Chceme se vrátit na vítěznou vlnu.“

Kopřivnice má před sebou jasný cíl

Moravané zatím předvádějí v Chance Extralize sympatické výkony. Ve svém posledním vystoupení však vysoko prohráli ve Frýdku-Místku. Nyní však měli dlouhý čas na rekonvalescenci a nyní je čekají poslední Strakonice, které jsou stále bez bodu. Před vlastním publikem je navíc Kopřivnice velmi silná a zatím zde dokázala vyhrát pouze suverénní Plzeň.

Jihočeši v minulém utkání proti Pepinu dlouho sahali po výhře, ale v závěru jim nakonec došel dech. I podesáté se tak museli před svým soupeřem sklonit. Kopřivnici táhne kupředu Jan Polcar, jenž ztrácí na vedoucího Jana Kupu ve střelecké tabulce jedinou branku. Ve Strakonicích patří k nejlepším teprve devatenáctiletý Marek Nejdl a spolu s ním také zkušený David Bičiště.

Předzápasové ohlasy:

Tomáš Sklenák, trenér KH ISMM Kopřivnice: „Po třítýdenní pauze jsme už natěšení na návrat do extraligového kolotoče. Pauzu jsme využili k nabrání kondice, ale primárně jsme se snažili vyladit věci, které nás v posledních zápasech zlobily. Věřím, že kluci k zápasu s posledními Strakonicemi přistoupí zodpovědně. I když jsou zatím Jihočeši bez bodu, herně jdou každým zápasem nahoru. V posledním kole dokázali téměř zaskočit Frýdek-Místek, kterému podlehli o pouhé dvě branky. My se však role favorita určitě nezříkáme a budeme chtít uhájit další dva domácí body před našimi skvělými fanoušky. Určitě opět všechny zvu v sobotu na halu. Začínáme netradičně od 19:00 a pevně věřím, že to bude před zaplněným hledištěm a za tradičně bouřlivé podpory."

David Zima, spojka KH ISMM Kopřivnice: „K zápasu se Strakonicemi nastupujeme s maximální možnou koncentrací a pokorou. Nezvládli jsme zápas s Frýdkem-Místkem, kdy jsme výsledkově vybouchli. Proto chceme se Strakonicemi získat dva body a nic jiného nebereme. Strakonice nám body určitě zadarmo nedají, a proto jsme se na ně posledních čtrnáct dní zodpovědně připravovali. Doufám, že dorazí co nejvíce diváků, že na nás po zápase s Frýdkem-Místkem nezanevřeli, přijdou v hojném počtu a budou nás hnát za vítězstvím."

David Bičiště, hráč HBC JVP Strakonice 1921: „Kopřivnice má nového trenéra, v týmu si to musí všechno ještě sednout. Soupeř měl dobrou sérii čtyř vítězství v řadě, pak ale nezvládl pro něj speciální utkání ve Frýdku-Místku. O to víc teď budou jeho hráči proti nám doma chtít potvrdit, že mají vzestupnou formu. Musíme vycházet z pevné obrany. Když se to podaří a dokážeme s Kopřivnickými dlouho držet krok, znervózní. Čím déle s nimi udržíme tempo, tím větší máme šanci udělat dobrý výsledek.“

Hranice se porvou s Majlontem o další body

Už před startem nové sezony bylo jasné, že oba týmy budou myslet hlavně na záchranu. Jak Hranice, tak i Maloměřice dokázaly přetlačit poslední Strakonice a mají tak vůči nim výhodu v bojích o udržení. Vítěz tohoto duelu se k záchraně zase o něco více přiblíží a nebude v dalších zápasech pod takovým tlakem.

Cement se v minulé sezoně s mamuty potkal hned čtyřikrát, tři duely zvládly lépe Maloměřice. Výhodu domácího prostředí ale tentokrát budou mít Hranice, což je pasuje do role mírného favorita. Největší oporou Cementu v této sezoně je jednoznačně Matěj Pelák, jenž zatížil konto soupeřů rovnými padesáti brankami. Za Maloměřice je v tomto ohledu nejlepší stále Jan Ipser se 33 trefami.

Pepino by rádo natáhlo vítěznou šňůru

Frýdek-Místek si připsal už tři vítězství v řadě, čímž se vyhoupl na 5. místo s dvanácti body. Jičín se podle očekávání pohybuje na hranici postupu mezi nejlepší osmičku, když je s pěti body na devátém místě. Východočeši měli dobře našlápnuto v souboji s Novým Veselím, avšak po nevydařeném druhém poločase se oba soupeři rozešli smírně.

Pokud nahlédneme do vzájemných zápolení, v minulé sezoně bylo úspěšnější Pepino, které nad Jičínem zvítězilo třikrát, zatímco padlo pouze jednou. Tým z pomezí Moravy a Slezska se nejvíce spoléhá na služby Mathiase Cholevy a Alexandra Moješcika, kteří dohromady nastřádali 107 gólů. Na druhé straně zaznamenal 49 branek křídelník Filip Matouš.

Předzápasové ohlasy:

Daniel Valo, trenér Pepino SKP Frýdek-Místek: „Po reprezentační přestávce budeme chtít navázat na výkony, kterými jsme se prezentovali v poslední době. Vzhledem k postavení v tabulce jsme určitě favoritem, ale nesmíme nic podcenit. Jičín hraje velice rychlou, kombinační házenou. Rozhodně nás nečeká nic lehkého. Věřím ale, že utkání zvládneme a oba body zůstanou ve Frýdku-Místku.“

Alexandr Moješcik, střední spojka Pepino SKP Frýdek-Místek: „Věřím, že když budeme vycházet z dobré obrany a budeme dobře koncentrovaní na zápas, dva body zůstanou doma. K tomu budeme samozřejmě potřebovat naše skvělé fanoušky, kterých doufám přijde co nejvíce.“

Rozpis 11. kola Chance Extraligy:

Sobota 11. 11. HK FCC Město Lovosice – HC ROBE Zubří (17:00, ČT sport Plus)

Sobota 11. 11. TJ Sokol Nové Veselí – HCB Karviná (17:00)

Sobota 11. 11. SKKP Handball Brno – HC Dukla Praha (17:30)

Sobota 11. 11. KH ISMM Kopřivnice – HBC JVP Strakonice 1921 (19:00)

Neděle 12. 11. TJ Cement Hranice – SHC Maloměřice Brno (11:30)

Neděle 12. 11. Pepino SKP Frýdek-Místek – O2XYWORLD HBC Jičín (17:00)

Talent tým Plzeňského kraje – volný los

Text: www.handball.cz

Foto: Robert Grim (HK FCC Město Lovosice)

12 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page