top of page
Vyhledat

Baráž: Maloměřice i Hranice dvojzápasy zvládly. Ve Vsetíně to ale bylo drama!

Baráž je u konce. Oba celky, které hrály v tomto ročníku Chance Extraligu, ji budou hrát i příští rok. Maloměřice sehrály na půdě Litovle remízovou odvetu a poklidně postoupily. Naopak Hranice proti Vsetínu se dlouho trápily, ale dokázaly uhájit náskok z prvního duelu.


Domácí prokázali kvalitu a potěšili fanoušky remízou

TATRAN LITOVEL – SHC MALOMĚŘICE BRNO 28:28 (14:15) | 20.5.2023

Nejvíce branek: Tkadleček 6, Pohlman 4, Čikl 4 – Horut 10, Ipser 7, Svoboda 5

Rozhodčí: Pavel Friedel – Vít Kučerka

Sedmimetrové hody: 3/2 – 6/6

Vyloučení: 2:5 ČK: 23. Šmíd (LIT) – 29. Fiala (MAL)

Diváci: 257 Zlomové momenty: Přestože Maloměřice do duelu vstoupily lépe, Litovel celou dobu držela krok a vždy se dotáhla, nebo alespoň dokázal náskok soupeře snížit na minimum. Zlomovou tak mohla být poslední minuta. Maloměřice se znovu dostaly do vedení, a už to vypadalo, že ho udrží. Domácí trenér si pak ještě vzal oddechový čas, aby svým svěřencům ujasnil taktiku na poslední sekundy duelu. A vyplatilo se to, dvě vteřiny před koncem nasadil duelu remízový výsledek Dominik Tkadleček. Zajímavost zápasu: Majlont si barážové utkání vyzkoušel poprvé od posledního postupu do nejvyšší soutěže. V letech 2020 a 2021 sice skončil poslední, ale poprvé se o záchranu nebojovalo. Loni se zachránily už ve skupině o udržení a letos to zvládly v baráži. Nejlepší střelec: Střelecky duel ovládl Libor Horut. Ten zapsal parádních deset branek, tedy více než třetinu gólů Maloměřic. Šestkrát k tomu využil sedmičku. Mládí vpřed: Na straně domácích se předvedl dvacetiletý Petr Hlavenka. Ten skóroval třikrát. O rok starší Vojtěch Svoboda na druhé straně se trefil hned pětkrát. Co výsledek znamená: V kontextu s výsledkem prvního zápasu, který skončil výhrou Majlontu o tři branky, to znamená, že Maloměřice tento barážový dvojzápas zvládly a uhájily ligovou příslušnost.


Hranice se strachovaly do posledních sekund

KH BEECH VSETÍN – TJ CEMENT HRANICE 30:27 (16:13) | 20.5.2023

Nejvíce branek: Nesvadba 7, Pšenica 6, Magrla 4, Weintritt 4 – Halama 6, Piwko 6, Dořičák 5 Rozhodčí: Přemysl Fukala – Radek Mohyla

Sedmimetrové hody: 3/2 – 4/2

Vyloučení: 7:4 ČK: 54. Indrák (VSE) – 43. Padalík (HRA)

Diváci: 313 Zlomové momenty: Do zápasu vstoupil Vsetín lépe. Už v průběhu prvního poločasu vyhrával i o čtyři branky, nakonec si o do druhého dějství přenesl tříbrankový náskok. Ten ale znovu postupně rozšiřoval, v 53. minutě vedl o pět branek, což byl stav, který by mu stačil k ovládnutí dvojzápasu. V poslední minutě pak padly tři branky, Hranice snížily na rozdíl tří gólů, který udržely až do konce. Zajímavost zápasu: Valaši zaznamenali historické vítězství. S Cementem se utkali potřetí v historii a zároveň potřetí v tomto roce. K remíze v přípravném utkání a prohře v prvním kole nyní přidali konečně i výhru. Nejlepší střelec: Nejlepším střelcem byl sedmigólový vsetínský František Nesvadba. Ten se prosadil sedmkrát a všechny branky zaznamenal ze hry. Mládí vpřed: Devatenáctiletý Marek Pšenica se trefil do sítě Hranic hned šestkrát a byl jediným mladíkem, který se v tomto duelu více ukázal. Co výsledek znamená: Hranice nakonec udržely Chance Extraligu, strachovaly se ale až do konce. V prvním zápase totiž vyhrály pouze o čtyři branky a nyní byly ve velké ztrátě. Nakonec však pro ně dvojzápas končí šťastně.

Výsledky odvetných zápasů baráže o Chance Extraligu:

sobota 20.05. Tatran Litovel – SHC Maloměřice Brno 28:28 (14:15)

sobota 20.05. KH BEECH Vsetín – TJ Cement Hranice 30:27 (16:13)


Zdroj: www.handabll.cz

15 zobrazení0 komentářů
bottom of page