top of page
Vyhledat

Otvírák sezóny aneb Házenkářský festival slaví X. výročí!

Druhý zářijový víkend proběhne v Lovosicích již 10. ročník mládežnického turnaje Házenkářský festival. Turnaje, který se během svých předchozích devíti ročníků stal druhým největším turnajem v republice a který se vedle Otvíráku stal naší klubovou pýchou.

A právě festivalu bude věnován letošní sedmý Otvírák v řadě, který se uskuteční v sobotu 9. září v prostorech zimního stadionu.

Historie otvíráků na zimním stadionu. V roce 2017 se klub HK Lovosice poprvé rozhodl představit extraligu ve slavnostním kabátě a v prostředí zimního stadionu. Před třemi lety jsme společně oslavili 60 let od založení našeho klubu a protože unikátní utkání slavilo úspěch, rozhodli jsme se uspořádat další ročníky. Postupně tak přišel rok 2018 a loučení Honzy Landy s jeho aktivní hráčskou kariérou. Následoval rok 2019, ve kterém byl otvírák extraligy věnován oslavě házené v Ústeckém kraji. Rok 2020 nepřinesl žádné speciální téma, ale znovu jsme v něm dokázali společně pomoci v duchu „Lovci mají srdce“ finanční podporou pro Ládíka a Rozárku. Rok 2021 se nesl ve znamení vzpomínek – Deset let od stříbra aneb sezóna bílého pekla. Bylo tomu právě 10 let, co jsme v Lovosicích bojovali o první zlatou medaili v historii klubu. Nakonec jsme na ni v památečném „bílém pekle“ nedosáhli, ale rozhodně je zápas s Duklou a celá sezóna 2010/2011 jedním z těch, které navždy zůstanou zapsány zlatým písmem v historii lovosické házené. Posledním Otvírákem byl rok 2022, kdy jsme společně slavili velmi úspěšnou sezónu lovosické mládeže pod názvem Věříme v budoucnost.




Rok 2020 – Lovci mají srdce


Otvírák 2023 se uskuteční v sobotu 9. září od 19:15 hodin, soupeřem nám bude další z účastníku Evropského poháru SKKP Handball Brno. Zápas je opět součástí obřího mládežnického turnaje „Házenkářský festival Lovosice“, který na severu Čech narostl opravdu do gigantických rozměrů. A právě 10. výročí Házenkářského festivalu bude letošní 7. Otvírák věnován. Turnaj, který v roce 2014 začínal s 15 mládežnickými týmy na 2 hřištích, se za deset let své existence rozrostl na 72 celků, které budou o letošní triumfy bojovat hned na 8 hracích plochách. Pro fanoušky bude v rámci utkání připraven speciální program, nevšední aranžmá, grafika a efekty. A znovu budeme pomáhat v duchu motta „Lovci mají srdce“, tentokrát Petrovi a Jakubovi Grasovým z nedalekých Loun. Informace k jejich životnímu příběhu najdete zde. Vybraná částka, kterou pomůžeme, se bude skládat ze 3 položek:

  • částka z charitativní tomboly Házenkářského festivalu (bližší info později)

  • částka z každého vstřeleného gólu obou týmů,

  • část ze vstupného na sobotní duel.

Věříme, že společně dokážeme přispět, abychom opět pomohli v nelehké životní situaci. Již několik týdnů usilovně pracujeme na tom, aby se sobota 9. září stala dalším házenkářským svátkem. Vstupenky na tento unikátní zápas budou v prodeji online (odkaz zpřístupníme v nejbližších dnech), případně v rámci akreditačního stanu Lovci Lovosice, který najdete před zimním stadionem (pátek 12 – 18, sobota 10 – 18). Přímo před zápasem pak budou v prodeji na pokladně u vstupu na zimní stadion. Cena vstupenky (všechny vstupenky jsou na stání!): – 150 Kč dospělý – 100 Kč děti 4 – 14,99 , senior – 0 Kč (děti 0 – 3,99) Čtvrtina ze vstupného poputuje Petrovi a Jakubovi. Na toto utkání již platí zvýhodněné permanentní vstupenky (režim vstupu bude řešen samostatně prostřednictvím emailové zprávy permanentkářům), rozhodně doporučujeme jejich nákup (zde), díky kterému budete moci výhody využít již právě v rámci Otvíráku. Upozornění pro fanoušky: k zimnímu stadionu nebude možné dojet autem. Je potřeba zaparkovat v jiných částech Lovosic a k zimnímu stadionu dojít pěšky. Prosíme fanoušky, aby dbali pokynů pořadatelů a respektovali zvláštní režim sobotního střetnutí! Děkujeme! JSME JEDEN TÝM, MY A VY!


Zdroj: www.hazenalovosice.cz

9 zobrazení0 komentářů
bottom of page